Vilket är bästa mjällschampot

Mjäll är en irriterande och jobbig åkomma att drabbas av, och är dessutom tvärr mycket vanlig. Alla kan få mjäll.Som tur är finns det många sätt att helt ta bort mjäll eller lindra problemen. Till att börja med finns det många tips och trix som kan fungera som huskurer. De funkar mycket för att förebygga att mjäll utvecklas eller ska minska. Det första tipset är att tvätta håret varje dag ifall det är möjligt med milt schampo. Se till att skölja håret rikligt så att inga rester av schampo kvar. Att tvätta håret varje dag håller nere talglagret som svampen som orsakar mjäll livnär sig på. Ett genrellt tips för nå maximalt förebyggande effekt är att alltid tvätta alltid håret två gånger. Den första schamponeringen och efterförljande sköljningen tar ca 75% av talgen och mjället. Den andra schamponeringen tar bort det sista procenten. Den andra tvätten två sitta i ungefär tre minuter innan du sköljer ur håret för det ska verka på djupet.

Orsaker till mjäll Mjäll kan orsakas av hud och hårprodukter, det är därför viktigt att vara uppmärksam på hur kroppen reagerar. När hårbottnen reagerar negativt på en hårvårds eller hudprodukt bör denna produkt ej användas längre. Det är förvånande många som trots signaler och negativa signaler fortsätter att använda samma produkter. Man bör inte klia och röra runt i hårbotten även när det kliar, detta sprider runt svampen. När det gäller stylingprosukter är vax bättre än hårspary eller gel. De sistnämnda har en tendens att torka ut och irritera hårbotten.

Dags att prova något mjällschampo? Denna typ av schampon är är relativt billig, lättillgänglig samt effektiva. Det finns många olika aktiva ingredienser i mjällscahmpo och de olika aktiva ämnen är effektiva mot olika sorters mjäll. Det framgår ofta från förpackningen vilket ämne schampot innehåller. Genrellt är mjällschampo med Ketokonazol det ämne som anses som effektivast. Schampot ska användas varje varje dag och i takt med att problemen lindras dra ner på användningen till två eller tre gånger i veckan. Alla mjällschampon har inte samma verksamma ingrediens , det finns ett par vanliga varianter av dessa. Zinkpyrition är ett ämne som är har antibakteriella och svampdödande. Tjärbaserde schampon innehåller stenkolstjära, denna typ fungerar bra för att behandla mjäll som samband med seborroiskt eksem. Ämnet Selensulfid fungerar genom att sakta ner celldelningen och därmed minska tillväxten av svamp. Salicylsyra är en verksam substans som bleker hudytan och i den processen dödar även svampen som orsakar mjälltillväxt. Tyvärr kan ämnet torka ut huden, vilket kan orsaka mjällbildning. Ketokonazol är ett ämne som är det kanske effektivaste fungerar genom att döda svampen som ger upphov till mjäll samt finns i högre doser än andra ämnen.

Ett tips för att förhindra att svampen som ger upphov till mjäll blir resistent kan man byta sitt vanliga mjällschampo mot ett med en annan aktivt ämne. Det är inte helt ovanligt att ett mjällschampo kan sluta fungera. Det är att rekommendera att byta ut mjällschampot ungefär en gång i månaden. En naturprodukt som kan fungera som ett alternativ till mjällschampo är tjärschampo. Schampot fungerar mycket bra för många. De som testar tjärschampo bör vara vaksamma ifall de känner irritaion i hårbotten, detta är ett tecken på att det är dags att sluta med tjärschampo.

13 Aug 2013