Var hittar man snygga sänggavlar?

SänggavelHåller på att hjälpa sonen att inreda hans egna lya. Det är inte helt lätt när man skall börja helt från scratch å andra sidan så har man ju helt fria händer vilket ger helt andra möjligheter – så det är spännande.

Just nu är det sovrummet som gäller och han har helt bestämt sig för att han skall ha en sänggavel på sängen. Han tycker att sängen blir mycket coolare då och att rummet ser mer möblerat ut. Visst kan man åstadkomma en del med snygga sängkläder och ett snyggt överkast men det ser ändå lite torftigt ut med bara en ”platt” säng.

Saker som han själv kanske inte tänkt så mycket på ännu är – att med en sänggavel undviker du att ditt flottiga hår med tiden gör fula avtryck i tapeten bakom huvudet. Dessutom – om man väljer en sänggavel av den typen som har mjuk stoppning – så slipper man dunka huvudet i väggen om man kommer för lång åt det hållet…

Kan man köpa skräddarsydda sänggavlar?

Det trodde jag inte först men när sonen och jag började googla runt så hittade vi faktiskt flera sajter som fixar just skräddarsydda sänggavlar. En orsak till att du vill ha eller behöver en skräddarsydd eller mått beställd kanske man ska säga – sänggavel är – att den behöver vara i speciella mått – som standardgavlarna inte uppfyller. Men den vanligaste orsaken är nog att man vill ha en egen design och stuk på den – så att man har något unikt i sovrummet. Det kan gälla dels själva utformningen men även val av tyg, färg osv.

När vi hade googlat runt en stund fastnade vi för den här webbsajten AZDesign som hade ett stort sortiment av färdiga sänggavlar i alla möjliga former och varianter. Standardgavlarna finns i bredder från 90cm upp till 180cm.

Om man har en idé och kanske en skiss eller ritning så kan man också maila den till dem. Du får tom låna hem tygprover vilket gör det enklare att se om det fungerar bra till tapeter, gardiner och kanske andra möbler.

Här kan du se exempel på deras sänggavlar för hemmiljö att hämta inspiration från. De här skräddarsydda sänggavlarna är kanske mer för hotellmiljö och liknande och har visst skräddarsytts för resp. kund men kanske ändå kan tjäna som lite inspiration de också. På den senare sidan så är gavlarna av den mer mjuka typen med tyg, skinn eller konstläder.

 

20 Oct 2014