Köpa ljudböcker online

Många av oss som gillar ljudböcker brukar köpa dessa online. Det är det absolut enklaste sättet, att köpa ljudböcker online sparar in tid och dessutom har man ett mycket större urval än ute i butikerna. Vilket ju är helt naturligt, ljudböcker är trots allt ett elektroniskt medium.

Dessutom kan man också enkelt hitta ljudböcker på originalspråket, om man så önskar. Jag brukar till exempel lyssna på engelskspråkiga författares böcker på engelska, helt enkelt eftersom originalet nästan alltid är bättre än översättningen, och dessutom är det att mycket bra sätt att träna sin engelska på, att inte låta den bli rostig.

Och att lyssna på svenska ljudböcker är ren och skär avkoppling. Om jag läser en bok så måste jag koncentrera mig och om boken är bra blir jag snarare upphetsad än avstressad, med ljudböcker är det tvärtom, så jag brukar ofta lyssna på ljudböcker strax innan jag går och lägger mig, just av dne enkla anledningen att ljudböcker faktiskt låter mig koppla av.

Jag rekommenderar varmt alla som söker något nytt just att testa ljudböcker. Det är inte bara bildande utan även avkopplande, och passar perfekt till exempel vid raska promenader eller långsamma joggingturer.

21 Nov 2014