Trehjulingar för vuxna

TrehjulingNågot som har varit på frammarsch de senaste åren är cyklar med tre hjul, alltså som en trehjuling för vuxna. De är väldigt praktiska då det allt som oftast finns betydande lastutrymme. Ofta finns det en större låda eller korg mellan bakhjulen där man kan lasta rätt mycket. Även fram på styret brukar det finnas en korg för lastning. Allt detta lastutrymme gör det till ett bra och miljövänligt färdmedel när man skall åka iväg och handla. Fungerar utmärkt som ett alternativ till bil.

Trenden med att det blir allt vanligare med elcyklar gör att det numera även finns trehjulingar med eldrift. Till skillnad mot vanliga elcyklar så behövs det inte någon pedalkraft alls för att utnyttja eldriften utan detta är helt frivilligt. Detta är ytterligare en bidragande orsak till varför allt fler väljer trehjulingen som färdmedel.

Ett annat användningsområde för denna typ av cyklar är för företag med stora lagerlokaler. Att ha en trehjuling antingen med eller utan eldrift på sitt lager ger företaget ett prisvärt alternativ till andra färdmedel.

Även för äldre personer eller personer med handikapp som kanske p.g.a. balansen har svårt att använda en vanlig cykel så är trehjulingen ett utmärkt alternativ.

På den svenska marknaden så finns det idag ett antal olika leverantörer av trehjulingar för vuxna. Så det är bara att sätta igång och Googla runt för att jämföra modeller, priser m.m. Lycka till!

18 Mar 2014