Städning

Att städa är för många något av det tråkigaste som finns och något man gärna skjuter på lite för länge och snabbt är allt en enda stor röra.

Känner du igen dig i att allt ligger spritt över hela huset och du SKA städa det, sen.

Det är för många väldigt jobbigt att städa, och ju jobbigare man tycker att det är desto längre tid tar det att få det städat för då går man bara och funderar på vart man ska börja, vad man ska ta härnäst och när allt blir klart.

Jämmer och elende är två vanligt förekommande ord i denna situation och det är inget olagligt att hata städning men som tur är så finns det folk som jobbar dagligen med att utföra städningen så att du slipper göra det själv men detta har tidigare varit väldigt kostsamt och inte realistiskt för de flesta privatpersoner i vardagen, så man har helt enkelt fått lov att släpa sig igenom den jobbiga tiden och försöka få ordning på allting själv.

Men det finns lättare alternativ att gå tillväga och nuförtiden kan man nyttja något som kallas för RUT-Avdrag vilket innebär att om du anlitar någon som kommer hem till dig och städar så behöver du bara betala 50% av arbetskostnaden.

Det finns gott om städföretag i Sverige och de utför många typer av städning som bland annat hemstädning, flyttstädning, dödsbostädning, byggstädning, lokalstädning, kontorsstädning och trappstädning.

Om du känner att du vill unna dig det där lilla extra som i alla filmer och ha din egen lilla ”housekeeper” som går och städar åt dig så kan du förmodligen ha råd med detta nu när RUT-Avdraget finns till din hjälp.

Du kan beställa så att en städfirma kommer hem och städar åt dig 1 gång i veckan till exempel och det behöver inte alls bli för dyrt.

Du vet väl att du även kan nyttja RUT-Avdraget för flyttstädningen? Om du ska flytta från en lägenhet så brukar hyresvärdarna vara väldigt noga med att flyttstädningen är ordentligt utförd och det är inte alls ovanligt att man måste åka tillbaka o städa 2-3 gånger extra innan de är nöjda. Om du däremot anlitar en städfirma för att utföra flyttstädningen åt dig så är det deras ansvar att det blir ordentligt utfört, visar det sig sedan att hyresvärden inte är nöjd så är det städfirman som är ansvarig för att felen åtgärdas.

På så sätt kan du flytta ut i lugn och ro och sedan slippa bekymra dig över att det är något som inte är rätt.

20 Oct 2011