Spara tid och pengar med factoring

Idag så finns det många företag som skulle kunna dra stor nytta av att få lite hjälp med fakturering. Det handlar förstås inte om att man inte själv kan klara av att skicka ut räkningar utan snarare om att man faktiskt inte har tid med att driva in pengarna. Om man inte får betalningar i förskott så måste man ofta ligga på och påminna om förfallna fakturor. Det här är till och med vanligt då det handlar om etablerade kunder som är försenade med betalningar som rutin och inte på grund av att de inte klarar av att betala. Med factoring så får man in pengarna och man slipper ödsla tid på påminnelser. Det här är något som åde små och mellanstora företag kan dra nytta av.

Anlita en factoringtjänst

Man kan anlita ett företag som Bibby Financial Services för att få hjälp med att driva in fakturor. Det här kallas för factoring och det går ut på att man i praktiken säljer sina fakturor till ett annat företag. Varje faktura kommer sedan att drivas in av företaget som man har anlitat och för detta så får man betala en viss procent av fakturan eller en fast avgift. Man ska vara noga med att anlita en pålitlig factoringtjänst och se till att man inte riskerar sitt goda rykte då ett annat företag kommer att vara i kontakt med ens kunder. Hög professionalitet är ett måste för man får inte förlora kunder på grund av att factoringbolaget inte sköter sina uppgifter på ett smidigt och trevligt vis.

God flexibilitet

Man sparar givetvis pengar och tid då man inte själv måste sitta med påminnelser eller ringa kunder för att höra vad som händer med betalningar. Kontanterna som man får in via factoring gör det möjligt att jobba på som vanligt. Det är dock mycket viktigt med god flexibilitet. Man ska kunna sälja så många fakturor som man har lust med. Det finns förstås kunder som aldrig behöver påminnelser och deras fakturor vill man ju inte lägga ut på ett annat företag. Dessutom så kanske man inser att man inte behöver factoringtjänsterna under en viss period och då ska man även kunna ta en paus för att eventuellt återkomma vid ett senare tillfälle.

7 Nov 2013