Snabblån

Aldrig förr har det snabblånats mer i Sverige än nu och det startas många nya företag som erbjuder snabblån. Det många glömmer när de jämför snabblånen med andra typer av lån är att kreditiden är mycket kortare och därför ses räntan i jämförelse som väldigt hög. Detta gör att den effektiva räntan som jämförelsemått tappar sin betydelse. Istället bör man se ett snabblån som en helt annat typ av lån som är riktat till de personer som inte vill låna stora belopp med långa avbetalningsplaner.

Gör en budget

Att göra en egen budget är bra för privatekonomin. Räkna in allt från lön och övriga intäkter till hyra, amorteringar, telefonräkningar etc. På detta sätt kan du enkelt avgöra hur mycket du har råd att snabblåna. Detta är viktigt så att du slipper onödiga extrakostnader som påminnelseavgift och inkassoavgift.

Användningsområden för snabblån

Vissa tar ett snabblån för att lösa obetalda räkningar och därmed slippa påföljder medan andra nyttjar snabblånet för inköp av en ny mobiltelefon eller kanske ett gymkort. Skillnaden mot ett banklån är alltså att ett snabblån ofta handlar om mindre kortsiktiga lösningar är långsiktiga investeringar.

Ansök om ett snabblån

För att ansöka om ett snabblån fyller du i ditt mobilnummer för att få svar via sms och ditt personnummer, därefter görs en kreditprövning och du får ofta svar direkt om ditt snabblån blev beviljat. Därefter betalas pengarna ut och du kan använda ditt snabblån till önskat ändamål.

Återbetalning

När kredittiden är slut ska snabblånet betalas tillbaka tillsammans med räntan och ev. övriga kostnader. Sköt din återbetalning rätt och upptäck hur användbart ett snabblån kan vara!

4 Mar 2013