Restauranginredning – nyttiga tips

SoffaAtt inreda en restaurang är inte riktigt samma sak som att inreda ett hem eller ett kontor. Lika viktigt som att kunna servera god mat och ha bra kundservice är att erbjuda en trivsam, unik och inspirerande miljö som är anpassad till den kundgrupp man i första hand tänkt sig att attrahera. Är man FÖR speciell i sin inredning kanske man snävar till målgruppen för mycket och då kan det bli svårt att få lönsamhet. Är man å andra sidan för försiktig i sina inredningsidéer så kanske det blir FÖR slätstruket och inget man minns eller pratar vidare om.

Det kan också vara viktigt att ha en bra BALANS mellan nivån på inredning och matens kvalitet. Har man en väldigt lyxig och elegant inredning förväntar sig gästerna – med all rätt – att nivån på mat, drycker, service och allt annat – också skall ligga på den nivån.

Inredning, design & layout hjälper också till att bygga restaurangens varumärke, rykte osv. så det kan vara klokt att först ta hjälp av en arkitekt eller någon som är specialiserad på att inreda just restauranger. (Allt ovanstående gäller givetvis även för pubar, nattklubbar, caféer osv.)

En annan sak att man inte får glömma är att möbler för restaurangmiljö har extra höga krav gällande slitage och hållbarhet, både underreden, ben osv. samt ytbeklädnad på sittdynor, ryggstöd osv.

I en restaurang måste det också vara lätt städa i lokalerna. Det är nästan det värsta som kan hända, att restaurangen är dåligt städad när gästerna kommer. En restaurang som inte är ordentligt städad ser ofräsch ut och lockar inga kunder och i värsta fall kan man få hälsovårdsnämnden på sig. Därför är det vanligt att man till restaurangsoffor väljer sockel undertill istället för ben, då detta avsevärt underlättar städningen.

När man väl har ett inredningsförslag som man är nöjd med – bra idé kan vara att stämma av det med ett antal olika personer i olika åldrar och av olika kategorier – så gäller det att skaffa restaurangmöbler som passar den valda stilen.

Glöm inte heller belysningen – det är en faktor som ofta underskattas – med belysningen kan man skapa rätt stämning och trevnad.

Det finns en webbshop som specialiserat sig just på restauranginredningar och möbler för restauranger, pubar, caféer etc. – nämligen AZ Design. De har ett stort sortiment av restaurangmöbler, stolar, fåtöljer, bord, restaurangsoffor, barstolar, belysning samt även utemöbler.

AZ Design har ett brett urval av restaurangstolar, restaurangsoffor, hörnsoffor, soffor med hög rygg, soffor med knappar, tygsoffor, barsoffor, skinnsoffor och övriga soffor för offentlig miljö som är tillverkade för att klara de ovan nämnda högre kraven.

AZ Design tillhandahåller även skräddarsydda möbler och kan t.ex. designa restaurangsoffor, loungefåtöljer, hotellmöbler, cafémöbler, restaurangmöbler helt efter varje kunds egna önskemål. Ett vanligt förfarande är att arkitekten eller inredaren som restaurangen anlitat kommer direkt till dem med sin ritning – så kan de sedan tillverka direkt efter den. På så sätt kan du i din restaurang få din helt unika och personliga inredning – som du vet att du är ensam om – och den kan då hjälpa till att bygga ditt varumärke.

10 Jan 2014