När företaget ska handla julklappar

Oktober är här och så sakteliga är det dags att börja tänka på företagsjulklapparna. Det är inget akut köpläge ännu, men om du inte vill springa runt bland överfyllda affärer under julruschen eller beställa från internet och hoppas att leveransen hinner fram i tid bör du redan nu börja tänka på vad för julklappar du ska köpa till dina kunder och anställda.

Om du däremot är ute i god tid så blir stressen mycket mindre, dessutom finns det en större möjlighet att köpa in gåvor som inte är för klyschiga. Det ger dig också tid att beställa specialgjorda julklappar, till exempel med ditt företags logotyp på eller med egendesignade hälsningar och förpackningar. Är du ute i sista stund kommer du förmodligen inte hinna med något sådant.

Just egenhändigt redigerade julklappar kan faktiskt göra en ”vanlig” present till något speciellt, till något åtråvärt. Ta till exempel handdukar – en mjuk och bekväm frottéhandduk är en uppskattad present. Men om du ser till att beställa den med till exempel företagets logga på kommer alla som använder handduken se ditt företag i positivt ljus, och, tro det eller ej, det kan vara avgörande även vid större affärer. Någon som går igenom offerter från flera företag kanske plötsligt ser din logo och tänker ”jag har sett det där märket någonstans” och genast så spelar det undermedvetna in och ger dig en liten fördel gentemot dina konkurrenter.

En oerhört bra sajt för företaget som är ute efter bra klappar till anställda och kunder är www.julklappar.nu, som ni förstår av namnet är hemsidan inriktad speciellt på att sälja julklappar. De säljer enbart till företag och många av klapparna kan anpassas efter önskemål, så länge man är ute i tillräckligt god tid. Ta gärna en titt där, om inte annat så för att få inspiration inför julhandeln!

1 Oct 2013