Körkort kostnad – för dyrt

körkortsfrågorKände att jag behövde ta körkort. Körkort skulle underlätta min vardag som ensamstående mamma. Blev liksom alltför jobbigt att hämta och lämna på dagis och åka kommunalt överallt, särskilt på vintern. Hur som helst, jag visste ju att det inte är särskilt billigt att ta körkort, men blev överraskad över hur mycket man faktiskt får betala för kalaset.

Alltså, jag kan ju förstå körskolorna. Att ta körlektioner på trafikskola kan ju inte direkt vara gratis, de måste ju också leva. Visst, jag hade kanske inte räknat med att min trafikskola skulle kosta så pass mycket som den nu gjorde, men på det stora hela kändes det inte som ett överpris. Jag valde också att använda en nätbaserad tjänst för att plugga körkortsfrågor gratis, men den var heller inte speciellt dyr.

En bra sida med tips om gratis körkortsfrågor hittar du här!

Det jag inte hade någon aning om att det var så himla många avgifter till Transportstyrelsen och Trafikverket som behövde betalas innan man kunde få körkort! Körkortstillstånd, kostnad för uppkörning, hyra av bil vid uppkörning, kostnad för att skriva teoriprov körkort, alltså, när man räknar ihop det blir det ju sjukt mycket pengar som går åt bara i olika avgifter.

Tycker faktiskt att det är fel av Transportstyrelsen och Trafikverket att ta ut så pass höga priser. Att ta körkort är ju dyrt nog som det är, särskilt för en ensamstående mamma. Förstår heller inte varför det ska vara så pass många olika avgifter, kan de inte bara införa en gemensam avgift för att ta körkort? Skulle ju vara bra mycket smidigare, dessutom skulle man direkt kunna se hur mycket ens körkort kommer kosta i slutändan. Teoriprov.

21 May 2011