Köpa nya däck till vintern

VintärdackDen som äger en bil vet att däcken man kör med måste vara bra. Om man har usla däck så påverkar detta ens körkvalitet och man kan bli en riktig trafikfara då det blir halt på vägarna om man har vinterdäck som inte håller måttet. Då vintern kommer så är det verkligen viktigt att man har skaffat rätt utrustning till sin bil och att man har bokat med däckverkstad i god tid så att man inte halkar omkring på is och snö i sommardäck. Men vilka däck i Helsingborg ska man köpa till vintern och var är bästa platsen för att få kvalitet samt ett bra pris? Kontakta Däck & Bromsbytaren i Helsingborg AB!

Nya vinterdäck

Nya däck bör hålla åtminstone en säsong. Det hela beror förstås på hur mycket man kör och på vilket sätt. Det finns de som knappt använder sin bil och då kan de nya vinterdäcken hålla under flera säsonger. Det viktigaste är att man fattar korrekt beslut när säsongen är över och för många så är det bäst att få en utvärdering av ett proffs så att man vet om man kan använda däcken nästa säsong eller om man ska skaffa nya. En seriös däckverkstad kommer att säga som det är och även förklara varför däcken bör bytas eller varför de är bra nog att behålla.

Märkesdäck eller inte

Om man ska skaffa märke eller inte är en individuell fråga. Märkesdäck kan vara riktigt bra och de har ofta ett väldigt gott rykte som de måste leva upp till. Det här gör att man kan vara ganska säker på att man får den kvalitet som man räknar med. Samtidigt så finns det mindre kända märken som är minst lika bra. Här kan man återigen få goda råd från sin däckverkstad. De som jobbar dagligen med däck vet ju precis hur olika märken fungerar och de kan för det mesta ge en god bild av varje däckmärkes styrka och svaghet.

En verkstad med full service

Om man inte själv vill byta däcken inför vintern så kan man få stor hjälp av en verkstad med komplett service. Det här innebär inte bara att man får däcken bytta i god tid, man kan även förvara sommardäcken på plats. Själv slipper man då konka med dessa och stuva dem i källare för att sedan dra ut dem igen till våren. Man spar en hel del tid på att använda sig av en däckverkstad med full service och dessutom så är detta något som inte behöver kosta särskilt mycket.

Köpa begagnat via annonser

Om du ska köpa begagnade däck till vintern så måste du verkligen veta vad du gör. Det är verkligen av högsta vikt att du kan avgöra om däcken håller god kvalitet eller inte. Om du inte ser skillnaden så ska du ta med dig någon som gör det. Annars är det för det mesta bättre att köpa via en auktoriserad däckverkstad som också kan ordna med begagnade däck som har kontrollerats för att hålla måttet för ännu en säsong. Man kan ju även sälja sina egna begagnade vinterdäck då man inte längre behöver dessa för att man kanske säljer bilen och då är däckverkstaden också ett bra alternativ för en smidig försäljning.

11 Nov 2013