Köp canvas av bra kvalitet

Oavsett om du är en nybörjare som målar sina första tavlor eller om du vill beställa tryckta tavlor på canvas så är det viktigt att tyget (canvasen) håller hög kvalitet. Visst, du behöver inte köpa den allra dyraste canvasduken av lintråd, vänta med det tills du har förbättrat dina färdigheter lite, men oavsett om du är ett proffs eller en amatör så är det viktigt att köpa canvas som håller en hög kvalitet.

En nyckel till huruvida canvasduken är bra är faktiskt priset, särskilt om man handlar över internet via till exempel Ebay. Att ta fram en canvasduk är faktiskt inte så billigt som man kan tro, och det kräver en hel del färdigheter och kunskaper. Att beställa billiga dukar från smått okända företag kan vara lockande, men oftast håller produkten lika låg klass som priset. Köp hellre lite dyrare – är duken du fått oanvändbar spelar det ju ingen roll att den kostade lite.

En annan sak du bör kolla på är canvasens vikt och på materialet som används. Canvas för måleri bör ha minst 320 gsm samt av 100% ull. Allt under 320 gsm brukar nämligen vara en mix av ull och polyester, det är en billig duk men den ger mycket sämre kvalitet vid tryck. Så köp lite dyrare canvas i rätt material och i rätt tyngd så får du säkert canvas av bra kvalitet!

13 Nov 2013