Konferens – i stan eller på landet

KonferensrumNär man skall ha konferens (eller låta företagets personal gå på kurs) så finns det ju en mängd kursgårdar och konferensställen att välja mellan. En del ligger central inne i stan, en del ligger i utkanten av stan och en del ligger riktigt långt bort. Vilken variant skall man då välja och varför.

Ja det beror givetvis lite på dels syftet med konferensen men också tids- och kostnadsaspekten. Det går givetvis åt mer tid att åka iväg med personalen till ett avlägset ställe och kostnaden blir troligen större – i varje fall tillkommer en kostnadspost för själva transporten.

Men det kan också ses som en belöning personalen att få komma iväg från både arbetsplatsen och de normala omgivningarna – kanske tom att en flerdags konferens med övernattning bidrar till att personalen lär känna varandra bättre, bygger relationer osv.

Att konferera i en moderna konferensanläggning mitt inne i stan känns ju inte så där väldigt inspirerande om man skall vara ärlig…. Inte om man jämför att ha sin konferens eller kurs på en trevlig kursgård med konferenslokaler ett antal mil från företaget och som då oftast brukar innebära både ”naturnära” och i stimulerande miljöer.

Då finns också möjligheter till trivsamma aktiviteter utomhus som både kan vara roliga, bidra till god stämning och tom vara team bildande.

Ett exempel på en sådan naturnära kursgård för konferenser är Balingsholm kursgård i Huddinge ca 3 mil söder om Stockholm city. (Det tar bara ca 30 min att åka dit med bil eller buss)

Den ligger vid en liten sjö, Trehörningen och när man åker dit passerar man flera hästgårdar och känner verkligen att man är ”på landet”.

Balingsholm har ett 10-tal konferenslokaler i olika storlekar och det är givetvis internet och trådlöst nätverk (wifi) i alla rum. Det största konferensrummet tar 70 personer och är på 100kvm.

Det finns möjligheter till övernattning så Balingsholm fungerar även som ”hotell” – man kan övernatta i ett gästhus där det finns 49 ombonade gästrum. Herrgården är också populär för större fester pga sin trevliga inredning och atmosfär samt det naturnära läget vid sjön och många firar bröllop här med vigsel i parken.

Så letar du efter ett bra och naturnära ställe för konferenser i Stockholm – med bra övernattningsmöjligheter, möjligheter till utomhusaktiviteter, moderna konferensfaciliteter - då är Balingsholm ett trevligt alternativ.

1 Feb 2014