Jaktkläder för alla

Jaktkläderna är en viktig del av jakten. Näst efter vapnet, är nog kläderna det som spelar störst roll för hur lyckad en jaktdag ska bli, för de flesta. Om du beger dig ut i skogen för en lyckad och avkopplande jaktdag så har du förmodligen inga planer på att behöva ge upp på grund av en regnskur, eller hur? Jakt bedrivs som bekant oftast under höst och vinter, och det gör att det i vårt land ställs stora krav på de kläder man använder för jakt. De ska vara tåliga, och stå emot både regn och vind, samtidigt som man kräver smidighet och rörlighet av dessa kläder. Jakt kan dessutom ofta innebära smygande, så man vill naturligtvis inte heller ha kläder som prasslar, eller på annat vis avslöjar en annalkande jägare.

BrandByNature erbjuder jaktkläder för goda dagar i skog och mark, i material som är tåliga och beprövade. Här hittar du såväl byxor, som jackor och västar i modeller som är perfekta för jakt, men som också passar utmärkt för alla andra som tillbringar stora delar av sin fritid i skog och mark. Hundförare, fiskare och friluftsmänniskor i största allmänhet använder dessa praktiska och bekväma plagg med glädje.

Materialet i kläder för jakt och friluftsliv är förstås väldigt viktigt, eftersom det måste tåla hårda tag och varierande väderleksförhållanden. Genom att ta vara på den erfarenhet som samlats genom årtionden, och använda sig av material som visat sig hålla måttet under hårda och svåra förhållanden, klarar man den delen galant. Men, det är inte bara materialet i plaggen som ställs på hårda prov. Jakt och andra fritidsintressen kräver också mycket av klädernas design. Praktiska jackor eller västar för jakt måste erbjuda bra förvaring av alla små ting, som både jägare och fiskare behöver ha med sig för en dag i skogen eller på fjället. Saker som behöver finnas lätt tillgängliga, och därför inte passar i ryggsäcken. Många och rymliga fickor utmärker alltså en bra jacka eller väst för fiske och jakt.

Vilken typ av byxor man använder sig av varierar förstås mellan olika personer, men många har funnit att de så kallade cargobyxorna är ypperliga för ändamålet. En hatt är förstås pricken över i för den inbitne jägaren. Men det finns naturligtvis även fiskehattar som är mycket populära. För höstdagar då man riskerar regn, är kanske hatten som är tillverkad av samma material som de klassiska oljerockarna ett självklart val.

Utbudet av jaktkläder är stort, och smaken olika, men det gemensamma för alla är hög funktionalitet och stor motståndskraft mot väder, vind och slitage.

16 Sep 2013