Från Trier till Koblenz på cykel

MoseldalenNär du har semester nästa gång – varför inte ta en cykelsemester? På så sätt kan du uppleva väldigt mycket, samtidigt som du får motion och frisk luft. Vår familj (jag, fru, son på 14 år) var på en sådan resa förra hösten, och vi uppskattade den väldigt mycket. Från början tänkte vi planera allt själva, men ju mer jag kollade desto svårare blev det att få ihop något vettigt – jag insåg att det helt enkelt var för mycket tid som jag skulle vara tvungen att lägga ner på planering för att det skulle vara realistiskt. Dock gav jag inte upp utan började istället kolla runt på nätet efter företag som arrangerar cykelresor och till slut bestämde vi oss för att ta hjälp av Bikeurope.se för att få till stånd en resa längs Moseldalen.

Mosel är ju som bekant Rhenflodens största biflod och nästan längs hela floden hittar man vinodlingar. I Moseldalen kan man hitta gott vin nästan på varje gathörn känns det som, och att sitta på en uteservering längs med floden och avnjuta en god måltid med ett par glas vin efter en dag på cykel är faktiskt en riktigt underbar känsla. Men det var ju vår cykelresa som detta inlägg skulle handla om...

Hur som helst, resan tog sin början i Trier. Vi tog oss tid med tåg från Frankfurt, dit vi flög. Att hitta hotellet var inga problem och våra cyklar väntade på oss, liksom ruttguider, kartor och annan matnyttig info.

Nästa dag började vi cykla. Att gå in på hela rutten skulle göra detta till ett alldeles för långt inlägg, men färden gick genom en rad bildsköna småbyar och vingårdar. En höjdpunkt för mig som är intresserad av arkitektur var jugendstilpärlorna i Traben-Trarbach. En annan var den medeltida borgen Eltz, som är oerhört imponerande. Och att cykla passade oss perfekt, då vi kunde stanna till och beskåda allt som vi tyckte var intressant. Allt som allt spenderade vi 10 dagar i Moseldalen, och det var 10 dagar som var fulla av upplevelser och intryck. Att cykla från Trier till Koblenz är alltså något som rekommenderas varmt!

22 Mar 2014