För de som hatar böcker

TidningarTillhör du den skara av människor som får total avsmak så fort det talas om böcker eller du kanske tvingas läsa igenom en bok till en tentamen på högskolan och känner att det är pest och pina. Att läsa böcker är inte något som faller alla i smaken – av flera olika anledningar och det är svårt att motiveras att göra något som man ogillar så mycket.

Att läsa, oavsett vad som läses är alltid en tillgång och kan alltid ge dig som person både perspektiv och idéer på ett helt annat sätt. Det handlar om att ta del av andra vinklar men också att tillskaffa sig ny kunskap. Men för att komma dit och ta del av information och kunskap krävs det så klart att man läser något.

Alternativ till böcker

Det finns väldigt många alternativ till att läsa böcker och den idag kanske mest etablerade är att läsa olika typer av texter på Internet. Det finns så mycket information på webben inom en mängd olika områden och det är ett enkelt sätt att få tag i det mest inom alla områden. Det som kan saknas på webben är att själva upplevelsen blir lidande då det inte är så läsvänligt mot ögonen. Dessutom är det inte alltid lätt att lita på informationen som sprids. Ett annat lite bättre alternativ till böcker är att läsa olika magasin och tidningar som specialiserar sig på ett speciellt ämne eller område. I dessa typer av magasin så är det nästan bara experter som skriver texterna och letar upp på information inom området. Den kunskap som förmedlas i dessa tidningar är trovärdig och man vet alltid vem källan är. Dessutom så ger tidningarna en behagligare läsupplevelse och man slipper distraktionen från andra saker som annars kan vara ett problem på webben.

Varför är det så dyrt med tidningar?

Ett problem när det gäller tidningar är att det kan vara relativt dyrt att ha en prenumeration på en tidning och ett lösnummer kan kosta upp och även över hundralappen vilket kan ge en viss avsmak för att köpa dessa. Istället för att införskaffa magasin i butiker och lösnummer så finns det bara en rekommendation och det är, köp tidningar online. Genom att köpa prenumerationer på webben sparar man oerhört mycket pengar. Det finns ofta också kampanjer där du kan testa själva tidningen och se om den lever upp till den kvalitet som du är villig att betala det priset för.

17 Oct 2012