Faktureringsprogram förenklar din vardag

Tummen upp!Som småföretagare har man en rad saker att hålla reda på, och det är sällan man har en ledig stund över, i alla fall under kontorstid (men ofta får man ju jobba också på kvällar och helger om man vill få ens business att flyta på bra, särskilt det första året eller två). Därför är alla åtgärder som besparar tid något positivt och högst välkommet – varje timme som man får över till att göra annat är oerhört värdefull, då den betyder antingen ökad inkomst eller möjlighet till mer fritid.

Därför är det förvånande att det fortfarande finns en hel del småföretagare som inte använder ett faktureringsprogram, utan som fortsätter traggla sig fram med fakturamallar i Wordformat och liknande lösningar som gör faktureringen till ett långt och tidskrävande smärre helvete. Det kanske inte tar nämnvärt längre tid att göra själva fakturan, d.v.s. fylla i kunduppgifter och fakturaspecifikationen, nej -det huvudsakliga tidstappet kommer när du ska administrera allt som har med din fakturering att göra. Hur vet du om en faktura blivit betald? Hur markerar du det? Hur sparar du dina fakturor? Vad händer om du behöver skicka en påminnelse? Till slut sitter du med en dator som är full av olika filer i en enda stor röra…

Nej, skippa den här plågan – fixa ett faktureringsprogram istället! Fördelarna är oerhört många, för att nämna några stycken: programmet sparar alla dina kunder i ett kundregister (bra om du ska fakturera samma kund upprepade gånger), du kan lägga till artiklar med ett par klick som också sparas (så du slipper skriva in varornas namn manuellt), fakturamallarna (alltså hur fakturorna ser ut) är klart snyggare, du kan skicka fakturor via e-post direkt från ditt faktureringsprogram… och kanske viktigast av allt – du får ordning och reda på din fakturering!

Så vad väntar du på?

28 Sep 2012