Vem är Ernst Billgren?

ernst billgren-kosta-bodaMan kan inte låta bli att förundras av Ernst Billgren, med 50 år på nacken, är han idag såväl konstnär som författare och tennisspelare. Han gift med Helene Billgren och de har tillsammans tre barn, Andrea, Elsa och Sigge. Att han är en bättre konstnär än författare och tennisspelare kan nog alla hålla med om. Som en av Kosta Bodas mest berömda formgivare är han känd för sina klassiska naturformgivelser i form av rådjur, änder, snöripor och björnar. Han föddes 1957 den 18 november i Stockholm. Hans intresse för konst blommade fram snabbt, när han 1982 bestämde sig för att börja studera 5 års konst på Valands konsthögskola i Göteborg. Hans senaste och mycket populära serie; New friends är en glaskollektion för Kosta Boda. En blandning av olika djur som är förklädda till karaffer, skålar och vaser.

Billgrens verk kan man även hitta runtom i Sverige. Han har formgivit fyra olika offentliga verk, tre stycken befinner sig i Stockholm och en i Malmö.

Om man tar en promenad i kungsparken i Malmö kan man hitta skulpturen Diana. En annan offentlig utsmyckning i Malmö är populärt kallad ”Grävlingen på Monbijou”, det är en grävling på en trappa mitt i stan.

2 Jul 2011