Batterier är som dammsugarpåsar

BatterierDe flesta känner säkert igen sig, då det gäller i första hand dammsugarpåsar. Plötsligt tar de slut och nu gäller det att hitta rätt dammsugarpåse som passar till just den modellen av dammsugare man har. Någon vidare standardisering på området verkar det inte funnits intresse av utan snarare tvärtom – vilket gör det krångligare för oss konsumenter. När man var i det stora varuhuset för att handla mat osv. – så kom man ju aldrig ihåg vilken dammsugarmodell man har så man vågade inte köpa på chans. Men så dök det för ett antal år sedan upp sajter på nätet som dammsugarpasar.nu och liknande sajter som till stor del löste det problemet.

Samma sak gäller i princip för batterier till alla prylar vi har blivit beroende av. Jag tänker på batterier till laptops, mobiler och tom hörapparater. Till bärbara datorer kan man köpa både originalbatterier och icke original via nätet nuförtiden på sajter som Batteriexperten, Datorbatteributiken, Batterikungen m.fl. Letar du t.ex. efter ett nytt batteri till din Macbook så hittar du det här och du kan dessutom använda sökfunktionen för att hitta rätt batteri till just din modell – eftersom det kan skilja en del beroende på vilken modell man har. Sökfunktionen uppskattar jag extra mycket då jag skulle köpa ett nytt batteri till en bärbar HP för något år sedan , utan den var det inte helt lätt att veta vilket batteri man skulle köpa.

Ett annat område som man kanske inte tänker så mycket på är batterier till hörapparater. Med dagens moderna teknik och digitala möjligheter – så finns det idag små, smidiga hörapparater som knappt syns och som hjälper många med dålig hörsel – att höra bättre. Men även dessa går ju på batterier och när det är dags att skaffa nya så är det ju jättesmidigt att kunna beställa dem på en webbsajt som t.ex. Hörapparatsbatteributiken, Batteriexperten, Nyttbatteri, Batterieronline mfl.

Dessa sajter säljer även laddare till bärbara – det händer ju att de lägger av.

Så mitt tips – nästa gång du behöver köpa nya hörapparatsbatterier – beställ dem på nätet och köp några extra så har du dem hemma nästa gång det blir dags. Hörapparatsbatterierna har en hållbarhet på upp till 5 år i obruten förpackning.

Jag själv beställde nyligen till svärfar och beställde då från Hörapparatsbatteributiken.se

Då det gäller batterier till mobiler, främst kanske smartphones – så skulle jag nog satsa på originalbatterier, även då det gäller laddaren – det har ju skrivits en del om mobiler som exploderat, börjat brinna osv. – och det beror nästan alltid på att man använt ett icke originalbatteri (av dålig kvalitet) eller en laddare.

11 Jun 2014