Att välja lämpliga handtag till köket

HandtagVilken typ av kök har du? Har du ett lantligt, romantiskt kök, ett rått industrikök eller ett alldeles modernt och stramt kök? Eller kanske ett kök i läcker retrostil med starka influenser från 50-talet? Kanske ditt kök är ett helt vanligt lägenhetskök, där du inte har så stora möjligheter att förändra efter dina egna önskemål.

Oavsett hur dítt kök ser ut och i vilken stil det är inrett, finns det ett enkelt sätt att få en känsla av nyhet och förändring. Genom att byta ut de gamla, trista kökshandtagen mot nya fräscha kan du skapa en helt annan känsla i köket. Det är inte alla som inser hur stor skillnad dessa små detaljer faktiskt kan göra, men ibland är ett byte av handtag det enda som behövs för att få ett helt annat kök.

Handtagen kan vara viktiga för att förstärka en känsla eller en inredningsstil, men de kan också helt själva stå för dekoration och nyhet i köket. Så, om du bor i lägenhet, och inte får eller kan renovera köket på egen hand, kan du ändå sätta din personliga prägel på rummet genom att helt enkelt byta kökshandtag. Ett byte av handtag är varken svårt eller särskilt dyrt. Och du kan alltid byta tillbaka om du behåller de gamla handtagen. Hyr du lägenhet, kan du alltså till och med plocka med dig dina handtag den dagen du ska flytta, och då sätta tillbaka de kökshandtag som fanns där när du kom.

För den som älskar inredning, och gärna vill förändra lite då och då, kan också kökshandtagen spela en viktig roll. Eftersom det är så enkelt att byta handtag, kan man ha flera uppsättningar av handtag liggande och byta efter årstid, humör eller bara när man känner för en liten förändring. Ser man bara till att skaffa handtag med samma mått, är det bara att skruva ur de gamla, och sätta dit de nya. En stor förändring, som lätt klaras på en timme. Sett till hur stor betydelse handtagen har, och hur stor skillnad ett byte kan göra är priset inte heller högt.

På Internet hittar du förstås det allra största utbudet av kökshandtag, och här kan du också göra dina val i lugn och ro. Och det kan vara mycket värdefullt, eftersom valet kan bli svårt, bland alla de hundratals handtag som finns. Då är det skönt att sitta hemma och välja, och inte behöva ta hänsyn till andra kunder som vill fram.

4 Jun 2014