Arbetsmiljö och säkerhet

En bra arbetsmiljö är en rättighet. De som använder sig av en arbetsplats måste också vara helt säkra när de vistas och jobbar där. Det uppstår lätt halk- och fall olyckor och det kan ha allvarliga konsekvenser för den som drabbas. Det kostar också mycket i sjukvård och i sjukfrånvaro. Skador av denna typ är lätta att undvika. Om man installerar halkfria golv i en lokal så minskas dessa skador rejält. Säkerhetsgolv är säkra att gå på även om någon har spillt mat eller vatten på dem. Detta gör att arbetsgivaren kan känna sig säkert på att det inte kommer att inträffa några halkolyckor i jobblokalen.

Plastgolv

Säkerhetsgolv är ofta gjorda av plast och är utformade på många olika sätt beroende på vilket ändamål golvet har. De finns i väldigt många varianter vilket gör att det är lätt att hitta något som passar bra in i alla inredningar och stilar. Grövre typer av säkerhetsgolv används till exempel vid kanterna på en swimmingpool medan ett snyggt säkerhetsgolv i träimitation kan passa bra in på ett snyggt kontor.

Hur fungerar säkerhetsgolv

Ett säkerhetsgolv av plast förhindrar fall och halka genom att ha en hög grad av friktion på golvet. Detta gör att den som går på det inte halkar eller faller. Denna friktion uppstår då golvet är behandlat med speciallösningar och innehåller speciella korn som skapar just denna friktion. Golven är också lätta att rengöra, för en snabb rengöring kan det oftast räcka med att bara spola av golvet snabbt med vatten. Detta är möjligt då golvet är behandlat med ett ämne som gör att smuts inte fäster lätt och spolas bort lätt. Att golvet är gjort av specialbehandlad plast minskar också hälsoriskerna då det är behandlat för att kunna motstå bakterier och svamp. Golv av denna sort passar särskilt bra in bland annat i kök och livsmedelsbranschen, där just hygien och renhet är väldigt viktigt. En annan bransch som behöver golv där det inte kan uppstå bakterier är sjukhus och äldrevård. Ett säkerhetsgolv kan även göras av en specialplast som minskar oljud och buller. Det finns många olika sorters säkerhetsgolv så det är lätt att hitta ett som passar just din lokal.

Säkerhetsgolv från Altro

Altro är en av de största Europeiska tillverkarna av säkerhetsgolv. De har under sin tid som tillverkare utvecklat sina golv till de mest avancerade på marknaden. Altro har jobbat med säkerhetsgolvläggning i över 50 år. Golven innehåller en helhetslösning som gör att de förblir halksäkra även efter att ytan slits ner. Golven är helt vattentäta och innehåller även ämnen som motverkar bakterier.

16 Apr 2013