Affiliate pengar på webbhotell

En av de mest populära sätten att tjäna pengar på Internet just nu är att vara affiliate. Denna typ av inkomst har självklart funnits i flera år, ända sedan Internet uppkom skulle jag tro. Men anledningen till denna artikeln är inte affiliate generellt. Utan en nisch inom detta som är webbhotells branschen.

Jag startade för cirka 3 år sen upp en nisch, alltså en webbplats som enbart handlar om bra webbhotell. Genom denna webbplatsen som för övrigt är rätt stor och ligger just nu på 14 plats i SERP så la jag upp flera av de stora webbhotellen och jämförde dessa, men även en del lite mindre företag. Sedan när personer sökte via exempelvis Google så kom de till min sida där jag jämförde webbhotell. Klickade de vidare så tjänade jag från 130 kronor och ända upp till 1600+ kronor beroende på vad den nya kunden beställde!

Låter det lockande att själv börja?

Är man kunnig med SEO och vet hur man bygger en webbplats så tycker jag att man ska sätta igång direkt! Det tar ju trotts allt lite tid att få en bra placering på sina sökord, men det är värt att vänta! Ett webbhotell som jag starkt rekommenderar och som har en bra landningssida för sitt webbhotell är Webbdo. Detta företaget erbjuder inte mindre än 160 kronor / ny kund som standard ersättning. Värvar man mer som jag gjort så blir ersättningen högre! Läs om hur du kan tjäna pengar på webbhotell på Webbdo.se!

Du ska inte stanna där! Det finns ungefär 20-30 bra webbhotell till som du kan rekommendera! Då kan din sida bli likt min och jämföra de olika webbhotellen så att den "nya kunden" ser direkt vilket webbhotell som är bra. När väl första kronan är tjänade kommer det inte sluta att rulla på, du kan sen se detta mer och mer som en passiv inkomst!

Jag sålde min sida dyrt!

Märkte du i artikeln att jag skrev i dåtid? För cirka 8 månader sen så sålde jag min affiliate-sida inom webbhotell till ett mycket bra pris. Jag vill inte säga exakt summan, men det var över 10 000 kronor och under 1 miljon! Det tråkiga med denna försäljningen var bara att ungefär hälften gick till skatteverket! Ibland händer det att jag ångrar min försäljning men då är det bara att gå vidare och försöka vara glad. Just nu är jag nischad inom en annan bransch som har med pengar att göra, kan du gissa vilken? Förutom webbhotells branschen så är även lånebranschen stor på Internet. Så det är vad jag sysslar med nu!

9 Sep 2011