Hur ofta behöver man idrottsmassage?

Den som tränar regelbundet vet hur viktigt det är med stretching. När musklerna utsätts för påfrestning och sedan inte stretchas ordentligt så känns detta snart som smärta och stelhet. Det finns dock tillfällen då det inte räcker med ordentlig stretching för att förebygga problem med stela och ömma muskelgrupper. Med hjälp av idrottsmassage i Uppsala så kan man råda bot på dessa problem och även förebygga dem. Idrottsmassagen är till för alla som gillar att röra på sig och som inser hur viktigt det är att behålla rörlighet och smidighet. Hur ofta man behöver idrottsmassagen beror på hur ofta man tränar och även hur man mår av detta. Går man till en duktig massageterapeut så kan man få många råd som rör ens rörelsemönster för att därmed få ut mycket mer av sin träning på ett hälsosamt sätt.

Glada amatörer

De flesta som tränar är glada amatörer. Löpspåret och gymmet besöks med hoppet om att man ska må bra och hålla sig i fin form. Det finns inget mål om att vinna något mästerskap även om man kanske är så pass duktig att man rent praktiskt skulle ha en chans att vinna tävlingar. Om man tränar ofta så är det viktigt att inse att man kanske inte anser sig vara elitidrottare men att man faktiskt utsätter sin kropp för liknande påfrestningar. Vid regelbunden träning så rekommenderas det att man får hjälp med idrottsmassage i Uppsala minst 2 gånger per månad. Det här är ingen lyx, det är ett helt normalt sätt att undvika skador på.

När man inte har en tränare så finns det ju ingen där som inspekterar hur man mår av olika rörelsemoment. Har man dessutom ingen erfarenhet av elitträning så kan man ju lätt tro att viss värk helt enkelt är träningsvärk och inget att bekymra sig om. Den som går till en massageterapeut i Uppsala kan bli förvånad då det kommer fram att värken i själva verket beror på att träningen inte utförs på rätt sätt. Med kunskapen om hur man ska röra sig på rätt sätt så kan träningen bli så hälsosam och effektiv som man hade tänkt sig.

Proffsen

Elitträning kräver idrottsmassagen som ett komplement till den vanliga träningen. Det kan mycket väl vara så att man behöver massagen vid flera tillfällen i veckan och för att detta ska bli smidigt så kan man bjuda in en massör till träningstillfällen. Det här kan även vara ekonomiskt då man kanske tränar ihop med flera som behöver samma typ av förebyggande behandling. Det finns elittränare som har kunskap om massageteknik men man bör vara försiktig med att ge amatörbehandlingar till den som tränar på elitnivå. Det kan vara så mycket som står på spel och då är det ju onödigt att förstöra utvecklingen genom att inte få rätt typ av behandling från start. Då man kan förebygga problem med muskler och dessutom hålla dessa mjuka så når man snabbare bättre resultat och man minskar på slitaget som träningen utsätter kroppen för.

Då man tränar som mest inför ett mästerskap så kan det vara väl värt att få massagen vid varje träningstillfälle eller samma dag. Under lugnare perioder eller då man tävlar så kan det vara tillräckligt med massage en gång per vecka. Det här är något som man bör diskutera med en certifierad massageterapeut för att säkra sig om att man får ut mesta möjliga av sin träningsrutin.

Boka idrottsmassagebehandlingar

Om man funderar på att börja dra nytta av massage som en del av träningsprogrammet så finns det flera lämpliga kliniker att vända sig till. Det kan så klart vara en fördel om man först kan komma för ett preliminärt besök för att få rådgivning och analysera den kondition som man är i. Ett idrottslag kan boka ett möte med en klinik som ger idrottsmassage i Uppsala för att eventuellt starta ett samarbete. Numera så kan man lätt boka massagetillfällen direkt på nätet och i vissa fall så kan man ordna så att massören kommer till träningsplatsen för att ge behandlingar och viktig information. Det viktigaste är förstås att man vänder sig till en massageterapeut som verkligen är utbildad på rätt sätt och som även kan undersöka eventuella skador som uppstått i samband med träningen. För elitidrottare så är detta ett måste för att undvika skador som kanske leder till långa uppehåll om man inte tar hand om det som orsakar problem på ett tidigt stadium.

27 Dec 2012